Červen 2009

Letím do Bulharska

30. června 2009 v 16:16 | Lora
Je to tu, prázdniny. Zítra letíme do Bulharska. Mooc se těším. Nebudu tu 14 dní tak se omlouvám sbéčkům, že je nebudu navštěvovat. Jaké ste měli vysvědčení? Já měla samé jedničky a to jsem v 6 třídě tak se mějte. Jak dojdu dám sem fotky tak pa pa

Nestíhám

23. června 2009 v 19:47 | Lora |  Můj blog
Lidičky asi tak měsíc tu nebudu, NESTÍHÁM!Možná
sem pujdu jenom na skok. Doufám, že sem budete nadále chodit
a, že nebudete psát žádný sprostý komentáře. A promiňte Sbéčka,
že vás nebudu navštěvovat. Kdyby bylo třídění SB tak mě prosím zapište
prosíím. Děkuji. Čaute

Fotky

23. června 2009 v 18:04 | Lora |  Asley Tisdale



















Ikonky pro nové SB

23. června 2009 v 18:00 | Lora |  SB
Doufám že se ti bude líbit!!!!

Ikonky pro mé nové Sbéčka

14. června 2009 v 11:35 | Lora |  SB
Doufám, že se vám to bude líbit. XD

Tady je ta ikonka

13. června 2009 v 14:48
Já jsem to pochopila tak tady je:

Diplík od Ducinky

13. června 2009 v 13:46 | Lora |  SB
Dostala jsem mooc hezkýý diplík za sb od Ducinky moooc ji za to děkuji a doufám,
že se vám taky líbí!!

Ikonky pro mé SB

13. června 2009 v 13:40 | Lora |  SB
Doufám že se vám bude líbit.

Králík na smetaně

13. června 2009 v 11:26 | Lora |  Recepty

Suroviny

  • 800 g králíčího hřbetu a kýty
  • sůl
  • lžička mletého zázvoru
  • olej
  • cibule
  • 20 g hladké mouky
  • 200 ml smetany
  • citrónová šťáva
  • mandle
  • máslo

Postup přípravy

Králíka nasekáme na porce, osolíme, posypeme mletým zázvorem a lehce opečeme na oleji s nakrájenou cibulí. Vše zaprášíme moukou, osmahneme, rozmícháme, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Před koncem dušení přidáme smetanu, ochutíme citrónovou šťávou a krátce povaříme. Mandle spaříme ve vařící vodě, oloupeme, nakrájíme na nudličky, osmahneme na másle a při podávání jimi posypeme porce králíka.
80 minut

Králík na smetaně


Kdo se chce spřátelit tak sem

13. června 2009 v 11:13 | Lora
Mooc ráda se spřátelím pište komentyy.
Kate Hudson

Životopis Kate

12. června 2009 v 19:37 | Lori |  Kate Hudson

Povolání: Herečka
Věk: 30
Datum narození: 19. 04. 1979
Místo narození: Los Angeles, Kalifornie, USA
Znamení: Beran

Životopis

Je dcerou zpěváka a herce Billa Hudsona a herečky Goldie Hawnové. Vyrůstala u matky a jejího dlouholetého druha, herce Kurta Russella. Absolvovala hereckou školu Crossroads v Santa Monice a jako herečka začínala menšími rolemi v dramatických TV seriálech Party of Five (Večírek pro pět) a EZ Streets.

Její první velkou film. příležitostí se stala postava naivní a nešikovné Cindy, která po všech peripetiích silvestrovské noci nalezne skutečnou lásku, v hořké komedii 200 cigaret (r. R. B. Garciaová). Skutečný průlom v její kariéře však znamenala teprve role atraktivní suverénky Penny Lane, hlavy skupiny fanynek zvaných Kapelnice, v hudební retrokomedii z rockového zákulisí Na pokraji slávy (r. C. Crowe).

Tato vedlejší úloha, původně zamýšlená pro Sarah Polleyovou, jí vynesla Zlatý glóbus 2000 a nominaci na Oscara 2000. Další filmy v její kariéře jsou Dr. T. a jeho ženy "Dr. T & the Women" (2000) v roli Dee Dee dcery gynekologa a historický příběh z 19. století Čtyři pírka "The Four Feathers" (2002).

Z pěti jejích vlastních a nevlastních sourozenců se herectví věnuje starší bratr Oliver Hudson. Od 1999 je jejím životním partnerem Chris Robinson, zpěvák rockové skupiny Black Crowes.

Recept na dobrou svíčkovou na smetaně

12. června 2009 v 19:26 | Lora |  Recepty

Svíčková na smetaně



Suroviny:
80 dkg svíčkové,
sůl,
mletý kmín,
10 dkg másla,
1 mrkev,
40 dkg mraženého hrášku,
1 pórek,
2 lžíce mouky,
2 dl smetany,
zelená petržel,
citrónová šťáva
Postup:
Mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Pórek očistíme a také nakrájíme na kolečka. Zeleninu vložíme do rozpuštěného másla a podusíme.Maso omyjeme, nakrájíme na kostičky a opečeme v zelenině. Nyní přidáme sůl, mletý kmín, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme pod pokličkou. Když je maso skoro měkké, přidáme hrášek dodusíme.Ve smetaně rozmícháme mouku a za stálého míchání vlijeme do omáčky a krátce povaříme při nižší teplotě. Nakonec dochutíme solí, citrónovou šťávou a nasekanou zelenou petrželí.
Podáváme s bramborami nebo těstovinami.